• Doe waar je goed in bent!

  Loopbaanontwikkeling bij Jan Bezemer Coaching

Loopbaanontwikkeling

Coachen op talent, zingeving en vitaliteit

Loopbaan verandering: Je hebt het minder goed naar je zin in je werk. Je motivatie staat onder druk. Je weet op dit moment niet goed wat je wilt. Waar liggen nu mijn talenten en kwaliteiten? En hoe kan ik die optimaal benutten in mijn leven en werk? Waar loop ik eigenlijk warm voor, waar krijg ik energie van? Hoe maak ik de juiste keuze? Welke branche en baan passen het beste bij mij?

Doelgroep

Voor mensen van wie hun carrière niet meer aansluit op hun eigen drijfveren, talenten en motivatie.

Jan Bezemer

Heb je vragen?

Ik help je graag!

“Geef mij een baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken. “

– Confucius (denker en filosoof uit het oude China)

Aanpak coaching in loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling ontstaat vaak wanneer je al een tijdje minder motivatie voelt in je huidige werk of werkomgeving. Vermoeidheid, gebrek aan inspiratie of irritaties en conflicten kunnen daar een gevolg van zijn. Of je zit in een situatie waar je vanuit ontslagmotieven uit moet kijken naar een andere baan. Wat ook mogelijk is dat je het gevoel hebt er meer in je zit dan er uit komt.

Naarmate je langer werkt ben je je minder bewust van jouw talenten, drijfveren en verlangens. Dat is volkomen normaal. Ook als je in een andere levensfase komt kunnen ook andere werkmotieven een rol gaan spelen. We zitten op een bepaald moment op de automatische piloot…. Het kan zijn dat zoiets gaat knagen en dan wil je er iets mee. Je wilt werk wat jou inspireert, wat betekenis en energie geeft!

De Loopbaancoachingsstructuur waar we mee aan de slag gaan is die van verleden-heden-toekomst. We gaan op zoek naar jouw talenten, kwaliteiten, zingevende gebeurtenissen en succesverhalen. We kijken ook naar mogelijke belemmerende gedragspatronen die jou zingeving en vitaliteit nog in de weg zitten.  We veranderen deze automatische patronen naar nieuwe kwaliteiten.

Middels gestructureerde gesprekken, coachtechnieken en gerichte oefeningen gaan we op zoek naar jouw meest vitaliserende droombaan. Op een zeker moment in jouw coachingstraject weet je wat je wilt en welke baan bij jou past!

Duur

Het programma heeft een totale looptijd van ongeveer 3 à 4 maanden, bestaat uit een intakegesprek plus acht individuele sessies van twee uur.

Onderwerpen die o.a. in dit coachingstraject zitten zijn:

 • Biografische opdrachten
 • Talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke levens- en groeithema’s
 • Zingeving en vitaliteit
 • Inspiratiebronnen
 • Passie en Visie
 • Leiderschap
 • Omgaan met ineffectieve gedachten en gewoontepatronen
 • Levenswaarden
 • Energiehuishouding
 • Weerstand en comfortzones
 • Loslaten en verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Belemmerende emoties en/of gedachten en overtuigingen
 • Ondernemerschap en creativiteit

Locaties voor individuele coaching: Nuenen en Utrecht

Als coach werk ik vanuit twee vaste locaties. Vanuit Nuenen en in Utrecht. Graag maak ik een vrijblijvende afspraak met je om je vragen door te nemen. Daarbij kijken we direct naar welk coachingstraject het beste bij jou past.

Wat mijn klanten zeggen

Als gevolg van een reorganisatie verloor ik mijn droombaan. Had het niet in de gaten, dacht mezelf toch goed te kennen en direct klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging! Dat bleek niet zo. Jan heeft me mijn verborgen boosheid laten voelen en me met gerichte oefeningen weer ‘in mijn kracht’ gezet en laten zien waar mijn passie zit. Hij hield me je ‘de spiegel’ voor en was messcherp in zijn feedback en dat hielp mij om mijn zelfbeeld te herdefiniëren. Mijn kwaliteiten en valkuilen werden systematisch in beeld gebracht en vertaald naar een nieuw arbeidsperspectief. Een mooie ontdekkingsreis met nieuwe inzichten waardoor het aantal kansen op de arbeidsmarkt vergroot werd. Ook Jan’s steun bij het professionaliseren van mijn CV en mijn motivatiebrief en de gerichte voorbereidingen op sollicitatiegesprekken waren zeer waardevol. Waar ik ging twijfelen hielp hij mij te blijven geloven in mijzelf en mijn aanpak. Wat ik vooral waardeer aan Jan is zijn betrokkenheid. Ook nadat het begeleidingstraject formeel was afgerond  hield hij contact en kon ik via de telefoon of mail bij hem terecht. In mijn geval heeft de coaching ertoe bijgedragen dat ik nu een nieuwe baan heb.

Will Smits

Ik heb bij Jan een loopbaantraject gevolgd. Ik was inkoper bij een grote supermarktorganisatie en voelde me niet meer gelukkig in deze rol. Het traject met Jan heeft me erg veel gebracht: opnieuw contact met mijn eigen wensen, verlangens, mijn eigen vuur het heeft mij een nieuw perspectief opgeleverd. Het loopbaantraject heeft mij de moed en het vertrouwen gegeven om een carrièreswitch te maken: ik ben mij gaan omgescholen tot loopbaancoach en ben gestart als zelfstandig ondernemer, met ReOrient Loopbaancoaching. De afgelopen jaren heb ik gestaag mijn bedrijf uit weten te bouwen, met 2017 als topjaar wat omzet betreft. Inmiddels heb ik met heel veel plezier vele kandidaten

Linda Bergstra

Zelfstandig loopbaancoach | OOMT-coach | CSR-coach

Mijn coaching bij Jan is een groot succes geweest. Jan geeft een vertrouwd gevoel waarbij hij teruggaat naar het begin om daarna toe te werken naar mijn eigen doelen. Jan behoudt een goede balans tussen professioneel en persoonlijk. Een mooi traject met een prachtige uitkomst.

Bart Kivits

Directeur Vastgoed Mooiland

Jan Bezemer is lid van de NOLOC, Beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals,
www.noloc.nl