• Doe waar je goed in bent!

  Loopbaanontwikkeling bij Jan Bezemer Coaching

Loopbaanontwikkeling

Coachen op talent, zingeving en vitaliteit

Loopbaan verandering: Gaan doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt! Je hebt het minder goed naar je zin in je werk. Je motivatie staat onder druk. Je weet op dit moment niet goed wat je wilt. Waar liggen nu mijn talenten en kwaliteiten? En hoe kan ik die optimaal benutten in mijn leven en werk? Waar loop ik eigenlijk warm voor, waar krijg ik energie van? Hoe maak ik de juiste keuze? Welke branche en baan passen het beste bij mij?

Doelgroep

Mensen van wie hun carrière niet (meer) of onvoldoende aansluit op eigen drijfveren, talenten en motivatie.

Jan Bezemer

Heb je vragen?

Ik help je graag!

“Geef mij een baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken. “

– Confucius (denker en filosoof uit het oude China)

Aanpak coaching in loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling ontstaat vaak wanneer je b.v. al een tijdje minder motivatie voelt in je huidige werk of werkomgeving. Vermoeidheid, gebrek aan inspiratie en/of irritaties, conflicten kunnen daar een gevolg van zijn. Of je zit in een situatie waar je vanuit ontslagmotieven uit moet kijken naar een andere baan. Wat ook mogelijk is dat je het gevoel hebt dat er meer in je zit dan er uit komt.

Naarmate je langer werkt ben je je minder bewust van jouw talenten, échte drijfveren en verlangens. Dat is volkomen normaal. Ook als je in een andere levensfase komt kunnen ook andere werkmotieven een rol gaan spelen. We zitten op een bepaald moment op de automatische piloot…. Het kan zijn dat op een bepaald moment zoiets gaat knagen en dan wil je er iets mee. Je wilt werk waar je blij van wordt, wat jou inspireert, wat jouw betekenis geeft, wat energie geeft, waar jij jezelf kan zijn en waar je hart naar uit gaat.

De coachingsstructuur die ik hanteer bij Loopbaancoaching is die van verleden-heden-toekomst. Middels biografische opdrachten gaan we op zoek naar talenten, kwaliteiten, zingevende factoren en succesverhalen. We kijken ook naar mogelijke en zich vaak herhalende ‘levensthema’s’ of belemmerende gedragspatronen die jou nog in de weg zitten in motivatie, jouw leiderschap en hoe je met anderen omgaat. We transformeren deze patronen. Door dit te doen ontstaan er nieuwe motivatie, vaardigheden en kwaliteiten.

Middels gestructureerde gesprekken, coachtechnieken en gerichte oefeningen gaan we op zoek naar jouw meest vitaliserende droombaan!

Duur

Het programma heeft een totale looptijd van ongeveer 3 à 4 maanden, bestaat uit een intakegesprek plus acht individuele sessies van twee uur met de cliënt.

Onderwerpen die o.a. in dit coachingstraject zitten zijn:

 • Biografische opdrachten
 • Talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke levens- en groeithema’s
 • Zingeving en vitaliteit
 • Inspiratiebronnen
 • Passie en Visie
 • Leiderschap
 • Omgaan met ineffectieve gedachten en gewoontepatronen
 • Levenswaarden
 • Energiehuishouding
 • Weerstand en comfortzones
 • Loslaten en verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Belemmerende emoties en/of gedachten en overtuigingen
 • Ondernemerschap en creativiteit

Locaties voor individuele coaching: Nuenen en Utrecht

Als coach werk ik vanuit twee vaste locaties. Vanuit Nuenen en in Utrecht. Graag maak ik een vrijblijvende afspraak met je om je vragen door te nemen. Daarbij kijken we direct naar welk coachingstraject het beste bij jou past.

Testimonials

Als gevolg van een reorganisatie verloor ik mijn droombaan. Had het niet in de gaten, dacht mezelf toch goed te kennen en direct klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging! Dat bleek niet zo. Jan heeft me mijn verborgen boosheid laten voelen en me met gerichte oefeningen weer ‘in mijn kracht’ gezet en laten zien waar mijn passie zit. Hij hield me je ‘de spiegel’ voor en was messcherp in zijn feedback en dat hielp mij om mijn zelfbeeld te herdefiniëren. Mijn kwaliteiten en valkuilen werden systematisch in beeld gebracht en vertaald naar een nieuw arbeidsperspectief. Een mooie ontdekkingsreis met nieuwe inzichten waardoor het aantal kansen op de arbeidsmarkt vergroot werd. Ook Jan’s steun bij het professionaliseren van mijn CV en mijn motivatiebrief en de gerichte voorbereidingen op sollicitatiegesprekken waren zeer waardevol. Waar ik ging twijfelen hielp hij mij te blijven geloven in mijzelf en mijn aanpak. Wat ik vooral waardeer aan Jan is zijn betrokkenheid. Ook nadat het begeleidingstraject formeel was afgerond  hield hij contact en kon ik via de telefoon of mail bij hem terecht. In mijn geval heeft de coaching ertoe bijgedragen dat ik nu een nieuwe baan heb.

Will Smits

Jan Bezemer is lid van de NOLOC, Beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals,
www.noloc.nl

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer