• Opruimen, ordenen, ondernemen of jouw ervaringen doorgeven

    Geluk voor gevorderden bij Jan Bezemer Coaching

Geluk voor gevorderden

Coaching voor 50+

Rond het vijftigste levensjaar zie je veel mensen zich afvragen? Wat is nu écht van belang? Hoe blijf ik vitaal, hoe blijf ik mijn leven boeiend vinden? Het is een enorme uitdaging om oude ‘verkrampingen’ en denkpatronen los te laten. Authenticiteit, je hart ‘vrijmaken’, doen waar je goed in bent, niet langer afhankelijk zijn van status of waardering van anderen, je wijsheid gaan delen met anderen, anderen helpen, leidinggeven, ondernemen, zijn zo de criteria. Je wilt werk wat je ‘zin’ geeft, relaties die inspireren. Je liefste wensen en verlangens concreet maken. Goed omgaan met jezelf, ‘oude’ dingen opruimen etc.

Op een bepaald moment maak je de balans op. Je hebt hard gewerkt. De periode van jezelf continu ‘bewijzen’, heb je een beetje achter de rug. Veel heb je misschien al gerealiseerd: gezin, relatie, huis, auto, (goeie)baan, vriendenkring, vrije tijd, vakanties, ect… Leermomenten en ervaringen opgedaan. Kennis, kwaliteiten en vaardigheden verzameld en ingezet in jouw werk/carrière. Veel geëxperimenteerd in verschillende banen of nog steeds ongeveer dezelfde functie waar je in begonnen bent. Kortom een moment om al dan niet met tevredenheid naar terug te kijken.

Jan Bezemer

Heb je vragen?

Ik help je graag!

“Mijn motivatie is om mensen te helpen meer geluk en succes uit hun leven en werk te halen.”

– Jan Bezemer

Stressklachten

Onverwachte situaties, omstandigheden of een organisatie-verandering

Soms door onverwachte situaties of omstandigheden op het werk of privé, worden we geconfronteerd met onszelf en kan je leven een andere wending krijgen. In deze fase kunnen we soms minder of geen inspiratie ervaren en of in een ‘vrije’ val terecht komen. We worden misschien geconfronteerd met permanente stress, een organisatieverandering die alle zekerheid onder je voeten wegmaait, onverwerkte zaken waar je last van krijgt, relatieproblemen, oud gedrag wat jou in de weg staat. Of je zit in een ‘krampachtige’ baan en weet niet meer goed waar je ‘vuur’ is gebleven. Door innerlijke onvrede kunnen we ons opsluiten in harder werken, een burnout, vluchten in drank, relaties of financiële uitspattingen, onverwachte emoties of gedragingen, impulsief gedrag. Ook zijn er wellicht  situaties dat je op een bepaald moment moeilijk om kunt gaan met confronterende feedback, of je hebt moeite met het kunnen accepteren van eigen beperkingen, etc.

Veel mensen komen in zo’n periode in een persoonlijke crisis terecht en/of een moment van zelfreflectie. Je staat dan vaak op een kruispunt van autonoom sturing geven aan je eigen leven of je laten sturen door jouw omgeving, verwachtingen van anderen, de ‘cultuur’ van de gangbare normen en waarden, je relaties, etc.

In deze leeftijdsfase wordt je je meer bewust van de kwaliteit van jouw leven. Hoe wil ik omgaan met mijzelf en mijn relaties? Wat voor werk past bij me? Bewuster leven, meer genieten, gezonder leven, meer bewegen?  Wat wil ik de komende 10 jaar doen? Hoe wil de komende tijd mijn leven vormgeven? Wat geeft mij plezier en vitaliteit? Levensvragen als zinvol werk, ervaringen doorgeven aan anderen, leidinggeven, omscholen, helpen/ondersteunen van collega’s, specialiseren, ondernemen, worden onderwerpen die nader onderzocht moeten worden.

Vaak blijf je tijdje hangen in deze fase van ontevredenheid, frustratie en zoeken naar, zo van, wat wil ik nu écht?

Persoonlijke coaching

Dan kan een persoonlijk coachingstraject wonderen doen. Cliënten zeggen vaak dat het hun leven écht veranderd heeft. M.a.w. er is ‘werk aan de winkel’ om ‘achterstallig onderhoud’ in je ‘nieuwe’ leven vorm te gaan geven!

Wat mijn klanten zeggen

Wat ik geleerd heb in deze coaching is om tegenwoordig anders te communiceren met mijn collega’s, maar ook thuis. Ik stel me eerder ‘kwetsbaar’ op door te vertellen wat de kwestie me doet, dan dat ik alleen over cijfers, resultaten of oordelen spreek. Het voordeel hiervan is dat het gesprek dan vaak een andere wending krijgt en er meer vertrouwen en basis is om er samen uit te komen.

Door een organisatieverandering en een verandering van functie, raakte ik mijn motivatie kwijt. Ik stond er niet open voor. We kwamen er achter dat er nog ‘oud’ zeer zat in mijn jeugd. Door dit o.a. los te praten en een plek te geven heb ik nu meer innerlijke rust en sta weer open voor andere dingen. Ben flexibeler en ben nu een ‘senior’ voor anderen. Ik heb letterlijk meer ruimte!

Ik had last van permanente stress in mijn leven. Enerzijds kwam dat door onafgemaakte zaken m.b.t. mijn familie. Daarnaast voelde ik me overal verantwoordelijk voor en werd ik uitgenodigd om meer mijn eigen grenzen beter te bewaken zowel in werktempo als in relaties. Ik voel me nu veel beter omdat ik zaken uit het verleden heb opgelost, en mijn eigen gevoelens serieuzer neem en mijn grenzen eerder aangeef!

Cliënten zeggen vaak dat het hun leven écht veranderd heeft.
Bel mij gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontvang gelijk 3 gratis tips.

Structuur & coachingsaanpak

Fase 1: Je hart ‘vrijmaken’ en bewust worden

Overzicht geeft inzicht. Ik help je door te werken met jouw levensverhaal tot nu toe, we halen informatie naar boven over b.v. welke keuzes je gemaakt hebt tot nu toe, oorspronkelijke talenten en kwaliteiten die je hebt gekregen en ontwikkelt, succesverhalen en dieptepunten, leerervaringen, ‘oude’ overlevingsmechanismen waar je nog last van hebt zoals vluchtgedrag, over je grenzen laten gaan, je gevoelens ‘binnen’ houden, lage eigenwaarde, perfectionisme, ‘onafgemaakte’ zaken die je dwars zitten. Of onverwerkte emoties in relaties. Eigenlijk is deze fase een soort reinigingsproces (de ‘smurrie’ rond je hart oplossen, zeg maar). Je praat dingen los. Je krijg meer inzicht in jezelf, je ruimt dingen op en ontwikkelt nieuwe kwaliteiten. Je ervaart meer innerlijke rust en wijsheid. Zaken gaan meer op z’n plek vallen.

Fase 2: Ontdekken van nieuwe mogelijkheden

De scheppingsfase. Met behulp van een breed scala aan vitaliteits- en zingevingsoefeningen werken we in deze fase aan jouw allerliefste wensen en verlangens! We maken al jouw kennis, talenten/kwaliteiten en ambities zichtbaar! We spreken over wat jou drijft? Wat wil je realiseren? Wat wil je doorgeven? Wat wil je anderen leren? Waar loop je warm voor? Maar ook wat je tegenhoudt, om er voluit voor te gaan.

Fase 3: Loskomen van belemmerende gedrags- en denkpatronen

Wat zit er nog in de weg? Werken met persoonlijke weerstand. B.v. zingevings- en vitaliteitsblokkades. Ineffectieve overtuigingen over jezelf en jouw mogelijkheden. En handvatten die je leren hoe je met jouw emoties om kan gaan zoals angst voor slagen, schaamte, koppigheid, boosheid, jaloezie, onzekerheid, ect… Vaak ontstaan die emoties omdat je b.v. bepaalde dingen niet doet of zegt. Of ze ontstaan door ‘verhaaltjes’ in je hoofd.  Of omdat je even te weinig zelfvertrouwen hebt. Emoties zijn dus eigenlijk ‘vervormingen’ van onze ‘kwaliteiten’ die we eronder houden. In dit coachingstraject leer je om juist voor die kwaliteiten ruimte te maken. Door je uit te spreken en je te laten zien met als doel nu eindelijk je droombaan te realiseren, dingen te doen of relaties te herstellen, beginnen of onderhouden. Vaak zit in je ‘kwetsbaarheid’ je grootste kracht. Of gewoon om nu eindelijk eens te gaan doen waar je goed in bent, of ‘te zeggen waar het op staat’, of wat je het liefste zou willen doen.

We transformeren al deze ontdekkingen naar nieuwe energie, zelfvertrouwen en ‘nieuwe’ kwaliteiten!

Fase 4: Experimenteren met ‘nieuw’ gedrag

Jouw diepste verlangen gaan realiseren. Zoals b.v. minder stress, relaties herstellen, manager worden, een eigen zaak of een wereldreis, ‘de baan van je leven’, een bepaalde studie nog gaan volgen, etc.

Gegarandeerd succes in 3 tot 4 maanden! Coaching is een proces. Realisatie vindt plaats door gesprekken, uitdagende oefeningen, inzichten, ondersteuning en opruimen van ‘oude’ patronen.

Lukt vaak niet alleen. Als mensen ondersteuning ervaren krijgen ze meer inzicht in zichzelf. Dan gaan ze de ‘dingen’ anders doen! De kracht van dit coachingstraject is dat alle aspecten op het gebied van ‘zingeving en vitaliteit’ worden besproken. Het is een ‘totaal’ traject waarbij gekeken wordt naar verleden – heden – toekomst.

Kijk voor meer informatie over van mijn coaching aanpak: inhoud coachingtraject