• "Coaching to become who you really are"

  Leren krachtig leiding geven aan jezelf

  Individuele coaching bij Jan Bezemer Coaching

Individuele coaching – Persoonlijk leiderschap en leren effectief                                                                    communiceren

Misschien heb je nu een persoonlijke situatie die jij wilt aanpakken:

Individuele Coaching

In mijn coachingspraktijk komen vragen aan de orde zoals: Hoe communiceer nu het beste met het management, een collega of mijn partner? Hoe verander ik een ineffectieve levensstijl of manier van werken? Of hoe vergroot ik mijn persoonlijke effectiviteit? Of hoe kom ik los van belemmerende gedachten en gewoonten zoals de lat te hoog leggen, mijn grenzen niet aangeven, alles perfect willen doen, mijn intuïtie en gevoelens niet volgen, me niet uitspreken of juist wel in de vorm van dominant gedrag wat jouw relaties onder druk kan zetten.

Persoonlijk Leiderschap

We gaan eerst kijken welke doelen je wilt bereiken en stemmen daarop de oefeningen, opdrachten en coachingaanpak af. Zaken die aan de orde komen zijn o.a. motivatie en drijfveren, talenten en kwaliteiten. Jouw persoonlijke visie. Maar ook motiverende gespreksvoering, ineffectieve denk- en gedragspatronen veranderen naar ‘nieuwe’ kwaliteiten, omgaan met gevoel en verstand, ik- en jij boodschappen, handvatten voor emoties zoals angst, boosheid, jaloezie, koppigheid en onzekerheid.

In de coaching wordt gericht gewerkt in het versterken en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om jouw doel(en) te realiseren. B.v duidelijker en helder communiceren, beter beslissingen nemen, stress verminderen en hanteren, initiatieven nemen, overtuigender overkomen op je omgeving of kwaliteiten van jezelf ontwikkelen of versterken.

Je leert steeds meer te vertrouwen op je innerlijk kompas door opdrachten, coach-interventies, oefeningen, reflecties en door te luisteren naar jezelf en het maken en te vertrouwen op je eigen visie. Je krijgt op deze manier een vollediger beeld van jezelf en anderen.

Jan Bezemer

Heb je vragen?

Ik help je graag!

“Mijn motivatie is om mensen te helpen meer geluk en succes uit hun leven en werk te halen.”

– Jan Bezemer

Resultaten van individuele coaching

Het resultaat is vrijwel direct zichtbaar. Je persoonlijke kracht wordt vergroot en is direct voelbaar in je zelfvertrouwen. De kwaliteit van de relatie met jezelf en je omgeving zal verbeteren. Op basis van het nieuw verkregen inzicht, wordt je een nog prettiger mens en zal je meer persoonlijk geluk ervaren.

Een individueel coachingstraject, is afhankelijk van je vraag en varieert van minimaal 3 tot ongeveer 8 gesprekken in een periode van 2 tot 4 maanden. Succesvolle verandering vindt plaats door vanuit gedrag te kijken naar je verleden, heden en toekomst.

Coaching met impact

Wat mijn klanten zeggen

Ik ken Jan als een erg vriendelijke, maar vooral ook deskundige coach en ik heb zeer veel aan het coachingstraject gehad. I zou hem bij al mijn vrienden aanbevelen!

Ik heb Jan leren kennen als een zeer integere persoonlijkheid bij wie ik me meteen op mijn gemak voelde. Zijn aanpak is sterk vanuit intuïtie en wijsheid en leidde ertoe dat ik op een andere manier aan het denken werd gezet over wat belangrijk is en welke stappen ik zou willen maken.

Ik had last van permanente stress. Mijn probleem was dat ik mij onzeker voelde. Dit leidde tot uitstelgedrag en angst om collega’s om advies te vragen of om leidinggevenden op de hoogte te houden van de stand van zaken in mijn werkpakket. Daarbij hield ik de schijn op dat alles met het werk en mij persoonlijk goed ging. Tot het fout ging. In het coachingstraject was het handvat een eigen geschreven biografie waarin ik beschreef wat ik in mijn leven heb meegemaakt en hoe ik me daar bij voelde. Dit maakte voor mij duidelijk waar dit gedrag vandaan kwam. Tegelijkertijd gaf het mij handvatten om mij n gedrag te kunnen veranderen op punten waar het fout ging. Resultaat is dat ik mijn uitstelgedrag heb kunnen wijzigen in een actieve houding en ik mijn collega’s met open vizier kan benaderen. Gesprekken ervaar ik niet meer als persoonlijk verantwoording afleggen voor mijn werk maar als een zakelijke uitwisseling van gedachten waar het werk en ook ik wel bij varen. Na enkele maanden merkte ik dat het coachingstraject deuren in mijn hoofd heeft geopend waarvan ik het bestaan niet vermoedde. Achter deze deuren bevindt zich een schat aan kennis die mij helpt verder te ontwikkelen. Mijn ontwikkeling zet gaat door

Het coachingstraject met Jan heeft me geholpen mezelf beter in beeld te krijgen. Hoe ik ben gevormd, wat zijn mijn kernwaarden. En hoe kan ik beter met mezelf omgaan als ik boos ben of last heb van negatieve emoties. Door me eerder uit te spreken en te laten zien wat ik er van vind, voel ik me beter. Ook zijn mijn talenten/kwaliteiten duidelijker door te reflecteren en ze te beschrijven.

Dankzij de goede begeleiding van Jan heb ik in een aantal maanden mijn zeer hoge bloeddruk onder controle weten te krijgen zonder medicijnen! Mijn innerlijke tegenstrijdigheden werden op een bijzonder prettige en deskundige manier aangepakt en opgelost. Hij heeft mij geleerd hoe ik professioneel zaken toch kan veranderen. Hij is een deskundig gedreven persoon die mij veel inzichten heeft gegeven: oa opkomen voor mijzelf, stress verminderen en juiste balans tussen prive en werk. Ik gun iedereen zo’n inspirerend gesprekken om je doel te bereiken. Mijn advies: neem het heft in eigen handen en ga een gesprek met Jan aan. Je krijgt er ook nog veel positieve energie van.

Locaties voor individuele coaching: Nuenen en Utrecht

Als coach werk ik vanuit twee vaste locaties. Vanuit Nuenen en in Utrecht. Graag maak ik een vrijblijvende afspraak met je om je vragen door te nemen. Daarbij kijken we direct naar welk coachingstraject het beste bij jou past.

Onderwerpen die o.a. in dit coachingstraject zitten zijn:

 • Biografische opdrachten
 • Talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke levens- en groeithema’s
 • Zingeving en vitaliteit
 • Inspiratiebronnen
 • Passie en Visie
 • Leiderschap
 • Helder en effectief communiceren
 • Compassie ontwikkelen voor jezelf en anderen
 • Ik en jij boodschappen
 • Omgaan met ineffectieve gedachten en gewoontepatronen
 • Levenswaarden
 • Energiehuishouding
 • Weerstand en comfortzones
 • Loslaten en verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Belemmerende emoties en/of gedachten en overtuigingen
 • Ondernemerschap en creativiteit

Jan Bezemer is lid van de NOLOC, Beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals,
www.noloc.nl