• "Coaching to become who you really are"

  Leren krachtig leiding geven aan jezelf

  Individuele coaching bij Jan Bezemer Coaching

Individuele coaching – Persoonlijk leiderschap

Misschien herken je persoonlijke situaties die je aan wilt pakken:

Permanente stress in je leven: Naar Stress de baas! Je voelt je gespannen en je kan je minder goed concentreren in je werk. ‘S-avonds kom je vaak uitgeblust thuis. Hoe verander ik dit en krijg ik meer rust, ruimte en creativiteit?

Motivatie/loopbaan verandering: Gaan doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt! Je hebt het minder goed naar je zin in je werk. Je motivatie staat onder druk. Je weet op dit moment niet goed wat je wilt. Waar liggen nu mijn talenten en kwaliteiten? En hoe kan ik die optimaal benutten in mijn leven en werk? Waar loop ik eigenlijk warm voor, waar krijg ik energie van? Hoe maak ik de juiste keuze? Welke branche en baan passen het beste bij mij?

Zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling: Naar Persoonlijk Leiderschap! Je zelfvertrouwen is afgenomen door twijfels over jezelf en jouw kwaliteiten. Heb jij zelf de regie? Of laat jij je voor het grootste gedeelte door anderen/de omgeving ‘leiden’? Je weet dat je meer in je mars hebt, maar het komt er op een of andere manier niet uit!

Conflict met je manager of met een collega: Spanningen en conflicten op je werk op het vlak van communiceren en samenwerken, kosten vaak veel energie. Het kan zorgen voor onrust en storende emoties zoals boosheid, onzekerheid, angst en/of jaloezie. Hoe kan ik dit veranderen?

Relatieproblemen thuis of in de familie: Naar meer geluk, tevredenheid en welzijn! Irritaties en conflicten in de privé sfeer zorgen bij mij voor veel spanning. Ik kan me minder goed concentreren en het kost me veel energie. Hoe los ik dit op?

Opruimen van ‘oud zeer’ of onafgemaakte zaken: Naar meer energie en vitaliteit! Meestal ligt dit in de relatie- of familiesfeer. B.v. met ouders, collega’s, partner, ex-partner, zonen, dochters, broers en zussen, vriendschappen, buren waarmee je al een tijdje uit contact bent en gevoelens toch gaan wringen. Hoe pak ik dit aan?

Inspirerend leidinggeven: Een ‘Wonderteam’ creëren met Persoonlijk Leiderschap en verbindende communicatie! Als manager en/of leidinggevende vraag jij jezelf wel eens af: Hoe creëer ik nu mijn eigen wonderteam? Hoe en wanneer zet ik mijn leiderschap in en faciliteer ik motiverende voorwaarden? Hoe ga ik het beste om met irritaties en conflicten? Hoe bouw ik een team met focus, inspiratie, respect en verantwoordelijkheid? Hoe creëer ik teamspirit? En leren we af en toe te ‘zeggen waar het op staat’.

Locaties voor individuele coaching: Nuenen en Utrecht

Als coach werk ik vanuit twee vaste locaties. Vanuit Nuenen en in Utrecht. Graag maak ik een vrijblijvende afspraak met je om je vragen door te nemen. Daarbij kijken we direct naar welk coachingstraject het beste bij jou past.

Coaching

Bij individuele coaching komen vragen aan de orde zoals: Hoe communiceer het beste met b.v. mijn manager, een collega, mijn partner, etc..? Hoe verander ik een ineffectieve levensstijl of manier van werken? Of hoe vergroot ik mijn persoonlijke effectiviteit? Of hoe kom ik los van belemmerende gedachten en gewoonten zoals de lat te hoog leggen, je grenzen niet aangeven, geen gevoelens tonen, je onvoldoende uitspreken of juist wel in de vorm van dominant gedrag wat jouw relaties onder druk kan zetten, etc..?

Persoonlijk Leiderschap + nieuwe vaardigheden

We gaan eerst kijken welke doelen je wilt bereiken en stemmen daarop de oefeningen, opdrachten en coachingaanpak af. Zaken die aan de orde komen zijn o.a. motivatie en drijfveren, talenten en kwaliteiten. Maar ook motiverende gespreksvoering, ineffectieve denk- en gedragspatronen veranderen naar ‘nieuwe’ kwaliteiten, omgaan met gevoel en verstand, ik- en jij boodschappen, handvatten voor emoties zoals angst, boosheid, jaloezie, koppigheid en onzekerheid.

In de coaching wordt gericht gewerkt in het versterken en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om jouw doel(en) te realiseren. B.v duidelijker en helder communiceren, beter beslissingen nemen, stress verminderen en hanteren, initiatieven nemen, overtuigender overkomen op je omgeving of kwaliteiten van jezelf ontwikkelen of versterken.

Je leert steeds meer te vertrouwen op je innerlijk kompas door opdrachten, coach-interventies, oefeningen, reflecties en door te luisteren naar jezelf en het maken en te vertrouwen op je eigen visie. Je krijgt op deze manier een vollediger beeld van jezelf en anderen.

Jan Bezemer

Heb je vragen?

Ik help je graag!

“Mijn motivatie is om mensen te helpen meer geluk en succes uit hun leven en werk te halen.”

– Jan Bezemer

Doel en resultaten van individuele coaching

Het resultaat is vrijwel direct zichtbaar. Je persoonlijke kracht wordt vergroot en is direct voelbaar in je zelfvertrouwen. De kwaliteit van de relatie met jezelf en je omgeving zal verbeteren. Op basis van het nieuw verkregen inzicht, wordt je een nog prettiger mens en zal je meer persoonlijk geluk ervaren.

Een individueel coachingstraject, is afhankelijk van je vraag en varieert van minimaal 3 tot ongeveer 8 gesprekken in een periode van 2 tot 4 maanden. Succesvolle verandering vindt plaats door vanuit gedrag te kijken naar je verleden, heden en toekomst.

Coaching met impact

Onderwerpen die o.a. in dit coachingstraject zitten zijn:

 • Biografische opdrachten
 • Talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke levens- en groeithema’s
 • Zingeving en vitaliteit
 • Inspiratiebronnen
 • Passie en Visie
 • Leiderschap
 • Helder en effectief communiceren
 • Compassie ontwikkelen voor jezelf en anderen
 • Ik en jij boodschappen
 • Omgaan met ineffectieve gedachten en gewoontepatronen
 • Levenswaarden
 • Energiehuishouding
 • Weerstand en comfortzones
 • Loslaten en verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Belemmerende emoties en/of gedachten en overtuigingen
 • Ondernemerschap en creativiteit

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer